top of page

Ontwikkeling Galjoen Amstelveen

Van verhard industrieterrein naar groene zorg- en woonlocatie

Amstelveen heeft een grote behoefte aan (zorg)woningen. De gemeente is op zoek naar inbreidingslocaties en naar mogelijkheden om bestaand stedelijk gebied te transformeren. Het opnieuw inrichten van het industrieterrein aan de Nesserlaan & Galjoen is een uitgelezen kans om 12.000 m2 verhard bebouwd terrein te transformeren naar een groene woon-zorglocatie.

 

Sinds februari 2020 zijn wij met de Gemeente Amstelveen in gesprek over het herinrichten van dit oude industrieterrein. Wij hebben meerdere plannen uitgewerkt en gepresenteerd en kunnen snel bouwen en zo voor de broodnodige woningen zorgen. De vraag is alleen hoeveel tijd kost het nog om samen met de Gemeente Amstelveen, ten tijde van een wooncrisis, een nieuwe bestemming te geven aan dit vervallen industrieterrein.

Hieronder vindt u foto's van het huidige gebruik van industrieterrein Nesserlaan/Galjoen Amstelveen

image002.png
Industrieterrein Galjoen.png

Hieronder vindt u onze voorstellen voor ontwikkeling van Nesserlaan/Galjoen Amstelveen, klik voor meer beeld

33Strijp_R-1200x801-1024x684.jpg

Ontwikkelrichting

Makersdistrict

Scherm­afbeelding 2023-01-03 om 21.45.03.png

Ontwikkelrichting

Zorg & Wonen

Scherm­afbeelding 2023-01-03 om 21.37.19.png

Ontwikkelrichting

Natuur inclusief

Scherm­afbeelding 2023-01-03 om 21.44.23.png

Ontwikkelrichting

Duurzaam wonen

In een tijd waarin omstandigheden op de woningmarkt snel veranderen is het belangrijk om daar tijdig op in te spelen. Een plan neerleggen 'dat toch wel verkoopt' is niet meer vanzelfsprekend. Het vraagt om flexibiliteit in de planvorming om in te kunnen spelen op de wensen van de toekomstige woningmarkt. Er is al veel kostbare tijd verloren gegaan, maar nu is het tijd om door te pakken. Met het gemeentelijke projectteam zet Utrechtshuys zich in om een mooi plan te maken voor de ontwikkeling van het Nesserlaan/Galjoen industrieterrein. Utrechtshuys hoopt op de steun van de gemeente om de energie en het momentum vast te houden en binnen korte termijn goede resultaten te behalen.

bottom of page